- Vil du se Nyhetskanalen gratis?

Hva mener du om TV 2 Nyhetskanalen?

image6
Si din mening om TV 2 Nyhetskanalen og vinn et måneds gratis abonnement på kanalen på nett.

Vi vil gjerne høre hva seerne mener om kanalen som ble lansert i januar og oppfordrer deg til å komme med både ris og ros. Hva har skuffet  deg? Hva setter du mest pris på? Hva savner du? Og hva bør kanalen prioritere? Skriv dine synspunkter her på bloggen.

Og selvsagt er det ikke bare de seerne som er mest fornøyd med tilbudet som har muligheter til å få et gratisabonnement.

Det vi forventer er at du begrunner dine synspunkt, samt signerer med fullt navn og epost-adresse. Dess grundigere tilbakemelding, dess større sjanse er det for at du får tilsendt et gratisabonnement til en verdi av 95 kroner. Med dette abonnementet kan du også se det meste av øvrig TV 2-innhold på nett.


Fakta: TV 2 Nyhetskanalen ble lansert 15. januar i år og har direktesending fra 06.25 til midnatt. I helgene går direktesendingene fra 14.00 til 22.00. Kanalen er fullt ut integrert i TV 2 Nyhetene og leverer nyheter til i alt 3 ulike kanaler i TV 2-familien. TV 2 Nyhetskanalen distribueres blant annet av GET og Canal Digital og kan i dag taes inn av om lag 30 prosent av befolkningen.

Kommentarer:

Postet av: hassan
Det er så dårlig at dt rett og slett bør
fjernes ass, dt er bare tull med nyhetskanal, for mye nyheter.. Dårlig oppfinnelse, bedre å lage dokumentar kanal da ass, tapere er dere!!!
02.mai.2007 @ 19:04
Postet av: ismail Acar
Jeg synes denne kanalen har vært et friskt pust i Norge, både fordi Norge mangler en "reine" nyhetskanal og fordi vi burde fått noe sånt fra før av. Det som kanskje burde vært bedre er dekningen av nyhetene og hvor lenge nyhetene varer. Jeg synes også det burde vært mer
dokumentarer imellom nyhetssendingene-Vil bare bedre kanal KRAFTIG- Eller, stå på tv2.....dere er på rett spor.
02.mai.2007 @ 19:06 URL: http://www.united.no
Postet av: Thomas
Tar man kanalen for den det er så er den flott. Første innsender har tydeligvis ikke forstått hvilken kanal han ser på ??? -
useriøst innlegg!
Husk dette er en nyhetskanal og da får du kun nyheter. Flott å kunne se partiene sine landsmøter og 1. maitaler fra både AP og FRP. Håper dere fortsetter med dette men selvsagt utvikler dere. Lykke til videre TV2 Nyhetskanalen.
PS! Ett ønske Thomas få dine medarbeidere til å smile litt mer. Trist at Cathrine var en blid jente på TVN men er nå en alvolig nyhetsoppleser hos dere. En skal selvsagt ikke le av alvorlige nyheter, men ett lite smil av og til hadde vært fint.
02.mai.2007 @ 19:11
Postet av: randi ludt
Veldig bra.Ser ofte på denne kanalen.Slipper ergrelser med dårlige programmer
02.mai.2007 @ 19:42
Postet av: Bjørn Tronstad
Kanalen med det noe paradoksale navnet; Nyhetskanalen, er i grunn helt ok, dvs hvis man ikke har tilgang på noe annet av nyhetsformidlerne i Norge inkl. TVN teksttv. :)
02.mai.2007 @ 19:52
Postet av: Silly
Jeg liker kanalen veldig godt, skrur som regel på umiddelbart når jeg komemr hjem fra jobb og lar den stå på til det evt kommer noe fotball på annen kanal:-) Fortsett med å sende direkte fra diverse hendelser, øk gjerne dosene med sport. Et kort-kort "talk-show" som Larry King litt utpå kvelden hadde heller ikke vært så verst. Vil gjerne se flere voksne damer som nyhetsopplesere. Alt i alt synes jeg dere er på rett vei så langt!!
02.mai.2007 @ 20:37
Postet av: Kjell Hanø
Konseptet kjøper jeg. Kontinuerlig nyhetsoppdatering. Synes det funker bra. Men litt for mye reklame og avbrudd. Vanskelig å vite når nyhetssendingene starter og slutter. Det positive er TV 2 her går langt mer i dybden. Plutselig sitter jeg i en halvtime og ser en tale. Det funker for meg og det er ikke så mange alternativ til dette på mitt kabelselskap. Men jeg savner nyheter på morgenen i helgene. Da er det bare holmgang og andre programmer i reprise.
02.mai.2007 @ 23:13
Postet av: Andrè Olsen
Nyhetskanalen er bra den, men det er noe som irriterer: Grafikken med nyhets-ingresser som kommer på i "pausene" vises noen ganger i 2 sek, å da får man jo ikke lest noe som helst... å andre ganger så er den på i lang tid uten at man vet når neste sending kommer. Kan dere ikke legge inn en "Nå er det 20 sekunder til neste sending/nedtelling"... slik svenskene har på stv24. Men ellers bra.. ser på den hver dag:-)
03.mai.2007 @ 03:37
Postet av: Terje
Heldigvis har jeg BBC, så norske søppelkanaler ser jeg ikke på lenger. Og for underholdning har jeg Bit Torrent....
Så, for alt jeg bryr meg, legg ned både TV2 LO-kanalen, og TV2 Nyhetskanalen.
03.mai.2007 @ 10:50
Postet av: Linda
Jeg synes TV2 Nyhetskanalen er veldig fin. Jeg er mer oppdatert nå enn tidligere om hva som skjer rundt om i verden, og dere presenterer nyhetene på en tydelig og klar måte. Håper kanalen blir værenende i lang tid.
03.mai.2007 @ 11:19
Postet av: Stein Tronds
UPC-Get har en ufyselig kommentar som ruller over skjermen hele tiden. De tror at folk vet forskjellen på analoge og digitale nett. Sannheten er at de vil ha ekstremt godt betalt for at du skal se kanalen etter 31/12. Bl.a. må du leie dekoder til NOK 89.- pr. måned. Da gidder ikke jeg å se på den
03.mai.2007 @ 11:52
Postet av: Geir Slangsvold
Nyhetskanalen er langt mer bakpå enn jeg hadde ventet. Det tar ofte ubegripelig lang tid fra noe skjer, til dere har noe om det. Det synes underlig. Tekstlinja nederst på skjermen er også stadig fylt av gamle nyheter, og da faller vel noe av vitsen bort.
Jeg savner også mer humør og glede i sendingene. Selvsagt skal det ikke smiles i tide og utide, men å være så i rakkern sur som Ingunn Solheim og Mah rukh Ali er, det bør være unødvendig. Her er Margaret Stakkestad et eksempel til etterfølgelse, og en nyhetsoppleser jeg gjerne ser mer til.
Men - det er mye bra også... god variasjon i sakene og mange veldig gode reportasjer. Sånn sett ser kanalen ut til å være på rett vei.
Men - en ting - om Pål T. Jørgensen begynner i kanalen, da slutter jeg å se på. Punktum.
03.mai.2007 @ 13:22
Postet av: Wenche Westberg
All denne musikken som spilles samtidig som man leser nyheter gjør at man ikke hører hva som blir sagt. prøv med litt mer balanserte nyheter, dagens innlegg med Brende var håpløst. Sjekk opp hva Høyre/Frp byrådet bla gjorde med styret i Oslo Konimatografer og Oslo Sporveier. Det kan neppe kalles demokrati og her kom bare folk med som hadde riktig partifarge.
03.mai.2007 @ 13:29
Postet av: thomba
jeg synes det er alt for mye dill dall på kanalen.
den grønne greia står i veien for teksten hele tiden.
rett å slett en dårlig oppfinnelse
jeg ville ikke brukt penger på noe sånt.
men sportskanalen og tv2 er helt geniale
ps filmkanalen slår ann den og
03.mai.2007 @ 15:24
Postet av: Per H
Synes TV2 Nyhetskanalen er et svært godt alternativ til de utenlandske nyhetskanalene (CNN, BBC, SKY, AlJazera, STV24, FOX, + + + )
Vi behøver en nyhetskanal som har mye mer utdypende journalistikk over nasjonale og lokale hendelser enn det det er mulighet for innenfor de ordinære nyhetssendinger. Kjempeflott med direktesending fra ulike arrangement. Nå sist under 1. mai. FLOTT!!!
Men, om jeg skal være litt kritisk, så er jeg enig med Wenche om at musikkbruken bør tones mye mer ned. Vil jeg høre på musikk finnes det et vell av musikkanaler. Så en stor bønn til dere i produksjonen. Ton ned musikken og la nyhetene tale for seg!
Er også enig med Andrè ovenfor om at dere gjerne kunne hatt en form for "nedtelling" i pausene og gi "plakatene" litt mer tid. Er det bare noen få sekunder til neste sending er det bedre med en klokke eller lignede som angir når neste sending starter. Jfr. svensk TV's 24. (Det er ingen ulempe å lære av andre).
Stå på, dette blir bra. Håper dere blir en permanent kanal!
03.mai.2007 @ 15:49
Postet av: Jølle
Tror TV2 virkelig at nordmenn er villig til å betale for å se reklamefinansiert TV ?
Minner om at både CNN og BBC World er gratis.....og det med et MYE MYE bedre produkt.
Det blir liksom for dumt med dybde-intervju av meterologen for å fylle sendetiden på Nyhetskanalen!
Og dersom TV2
"moderkanalen" skal koste penger i fremtiden vil dere sannsynligvis kun få med dere den delen av befolkningen som sverger til Hotel Cæsar (Dersom den delen av befolkningen i det hele tatt finnes, da).
Driter dere i kundene, driter kundene i dere !
03.mai.2007 @ 15:49
Postet av: Johan
Hei. Jeg mener dere burde ta en mer objektiv stilling i forhold til krigen til Irak og denne såkalte globale oppvarmingen. For oss vanlige folk i gata oppfattes deres nyheter som kjøpt av Fox news. Blir ikke overrasket om det i nærmeste fremtid kommer frem at dere har tatt imot penger av det amerikanske militæret for å få det til å se ut som islamister har skylda! Ta dere sammen og fokuser på det som er viktig!!!!!!
03.mai.2007 @ 17:49
Postet av: Henrik
Nyhetskanalen er egentlig ikke så dårlig. Men jeg synes de kunne ha litt mer sportsnyheter. Men man har jo TV2 sport!!
03.mai.2007 @ 17:59
Postet av: Ola H.
Til Jølle: CNN og BBC World er da heller ikke gratis. Du betaler for dem gjennom ditt kabel/parabol-abonnement, akkurat som Nyhetskanalen. Synes det er greit å betale for en kanal som gir meg oppdaterte nyheter på norsk jeg.
03.mai.2007 @ 18:31
Postet av: Yngve
Takker og bukker for en nyhetskanal. Syntes det er fint ha en plass å få med seg nyhetene når det passer, stå på T2 :)
Når det er sagt kunne jeg ønske meg noen få endringer. Først få den rulleteksten i bildet mindre. Den tar 1/3 av bildet. Neste til lydfolka. Skjerp dere!! Har alt for mange ganger opplevd at det enten ikke er lyd eller det høres ut som folk sitter i andre enden av rommet prater. (hint Erna Solberg i studio, tok 5 min før noen hørte hva hun sa). Sist men ikke minst til dere journalister. Kan dere ikke stille et spørmål en gang? Ikke stille samme spørsmålet 3 - 4 ganger bare på forskjellig vis? Det kom i en av kommentarene over en idee om dokumentarer, super idee fylle tomrom med.
03.mai.2007 @ 19:26
Postet av: ?
God kanal, men savner flere lengre dokumentarer.
03.mai.2007 @ 20:12
Postet av: Alexander K. Gudbrandsen
Hei usynlige bruker!
Det blir ikke sendt lengre dokumentarer på TV2 NK. Kanalen er, som navnet tilsier, nettopp en kanal med konstant nyhetsoppdatering. Skal man sende dokumentarer blir det jo ikke tid til nyheter! ;)
Bra kanal dette, fulgte med da den ble startet og var akkurat det jeg håpet skulle komme! (Og dessuten elsker jeg den dritkule fanfaren!!)
03.mai.2007 @ 21:45
Postet av: Morten
Nyhetskanalen er ikke særlig imponerende! Greit det er nyheter konstant, men herrigud..dere draaaar jo alle sakene dere har ut i evigheten..bare for å fylle opp tid! Og i tillegg er nyhetsoppleserne dårlig forbredt, stokker ord og glemmer hva de skal si. Få denne søpla av lufta, og kom tilbake når dere har lært dere å lage TV. NEI dere er ikke CNN!!!
03.mai.2007 @ 23:24
Postet av: Richard
+ Stort sett oppdatert
+ Endelig en norsk nyhetskanal på TV
- Nyhetsankerene kan ofte virke litt dårlig forberedt
- For raske ingresser
:: Juster ned fargene litt. Grønnfargen er fryktelig skarp --> dvs slitsom å se på lenge.
04.mai.2007 @ 02:49
Postet av: Turid Jansen
Slutter meg til alle Richards kommentarer. Skulle omtrent til å skrive noe av det samme selv.
Den er for grønn! - Min mor, som ser litt dårlig, har store problemer med hvit skrift på skjærende grønt.
04.mai.2007 @ 08:34
Postet av: Linda Nyhets - sluker.
Dere har litt av hvert, debatter, sport, vær osv. Det viser at dere har en nyhetskanal som tar for seg litt for alle. Sporten kunne f.eks. jeg vært foruten, men alt må jo bare tas med, for at det skal bli en kanal alle skal orke se på. Har selv BBC, Sky News osv, men ser ikke lenger på disse. Savner nedtelling på skjermen, til neste oppdaterte nyhetssending skal starte. Ellers er jeg helt fornøyd med jobben dere gjør. Stå på.
Ps: Pål T. Jørgensen er velkommen for min del :-)
04.mai.2007 @ 10:34
Postet av: Modda
Nyhetskanalen er det beste som har i tv2 s historie noensinne, men dere kan godt vise mer sport
04.mai.2007 @ 12:57
Postet av: jens tufte stoltenberg
denne k-analen er toppers for oss på tøvebakken..nå kan vi se oss selv hele tia å le av de dumme tingene vi gjør..skål folkens!
:)
04.mai.2007 @ 20:32
Postet av: Joa
Er godt å ha en kanal du kan skru på når enn det passer for å få et kort overblikk over nyhetene. Men det er jo bare repetisjon hele dagen så det blir neppe mer enn 10 min tv-titting hver dag. Så er det litt amatøraktig, savner mer forberedte og litt blidere nyhetsankere. Så kan det til tider også være ganske rotete. Plutselig en masse ingresser og så er nyhetssendingen slutt?
04.mai.2007 @ 21:16
Postet av: -A-
Nyhetskanalen er mer lik Sky News og Fox enn noe annet nyhetsmedium i Norge. Vinklingen er tydelig konservativ,
og dere har nærmest gått på tombolasøk etter nyhetsanker i alle andre redaksjoner og har tydeligvis ikke greid å skolere disse skikkelig i hvordan man skal bedrive nyhetsjournalistikk fra studio eller ute i verden. Det blir tamt og amatørmessig når jeg en gang i blandt skrur over og ser Kristine Korme stotre seg gjennom en høytopplesning av hva som har skjedd gjennom de siste 30 minutter. Det virker mer som om dette er en skoleøvelse enn en seriøs nyhetskanal.
Dere skal saktens få tid til å etablere kanalen, men alle de tekniske glippene, dårlige journalister som før har vært bak spakene og som heller ikke har nevneverdig spørsmålsteft, og manglende skjermpersonlighet gjør at jeg holder meg langt unna.
Hvor lenge er det til vi får se en norsk versjon av The O'Reilly Factor på TV2?
Jeg ser for meg The O'Stenstrøm Factor, der pekefingermentaliteten og skrik og skrål fra programleder står i høysetet, og det som skal debatteres faller i bakleksa, men for nå får vel holmgang gå sin gang under sitt vante navn...
Dette er et faremoment Tv2 bør være særs obs på, særlig nå når dere har gjort Nettavisen.no om til deres egen propaganda kanal der dere pøser ut intetsigende "nyheter" om deres personale, "se bildene fra den elleville festen!!!!",
Se Danse-Kristian i poker-NM, Erna må gi motetips og deres coup de grâce fra side2 redaksjonen, Her er årets playmate.
Kan hende at i stedet for å overetablere nye medier, som tv2 sport og nyhetskanalen, så burde dere fokusere på å opparbeide dere den kredibilitet nettavisen.no hadde før dere overtok og så ta det derfra? Bare en tanke.
Den største bekymringen min er likevel at vi om ikke altfor lenge vil oppleve en nyhetskanal som vinkler alt slik Fox/Sky News gjør (dere har allerede samsending med sistnevnte kanal), og da har dere bare greid å etablere ett smalt, kristenkonservativt nisjemedium som for evig og alltid vil leve i bunnsjiktet i norsk mediesammenheng.
Jeg hadde et håp om at dere skulle greie å etablere en nogenlunde seriøs kanal, men så lenge det ikke finnes konkurrenter så blir det vel så tamt som det nå er.
Jeg venter i spenning på Nrk Nyheter, kanskje det er det lille som trengs for at dere tar dere selv på alvor.
05.mai.2007 @ 00:33
Postet av: Yngve Svendsen
Jeg har hjemmekontor og er interessert i nyheter. Ser derfor mye på Nyhetskanalen.
+Dybde og grundige kommentarer til enkelte saker
+God oppfølging av ting som skjer på direkten, landsmøter ol.
+Gode og profesjonelle medarbeidere
+God begynnelse som jeg håper kan utvikles videre
-Slitsomme og for lange vignetter, ikke i utgangspunktet, men i lengden og spesielt når de kommer
dobbelt.
-Kan godt finne en mindre stressende lydbakgrunn på tekstdelen.
-For uoversiktlig struktur på rekkefølgen og tidspunktene for hovedelementene. Burde innarbeidet hovedoppdateringen på nyhetene og sporten på faste tider på klokketimen.
Tips: Burde rullere innslagene bedre for oss som ser mye. Gjerne redigere innslagene i flere versjoner for å skape inntrykk av at vi kan gå glipp av noe hvis vi ikke følger med.
Hva med utfyllende kommentarer og ny oppfølging av gårsdagens hovedsaker? Alltid noen som mener noe om saken og kan kommentere pr telefon om så, med litt dypere perspektiv.
Hva med korte sekvenser med lokalnytt fra hele landet? Mange kan gjøre filmklipp og sende inn. Litt faktainfo fra studio eller samtale med relevant person fra lokalmiljøet kan friske opp mellom riksnyhetene. Samtidig vil flere følge med i tilfelle det kommer noe fra eget distrikt.
05.mai.2007 @ 04:21
Postet av: steeler
1. Overraskende få direktesendinger, og lite on-the-spot til å være en nyhetskanal! Senk lista, få med landets dramatiske hendelser og vær mer live.
2. Grav-alvorlige nyhetsankere - senk skuldra!
3. Konseptet med to ankere fungerer slett ikke alltid like bra. Det ser vi tydelig når "faste" makkere skiftes ut, og en annen kommer inn. Samspillet dem imellom blir platt og uviktig - en av dem hadde klart jobben vel så bra.
Se på CNN, lær av dem. De "setter over" til hverandre i stedet for å se på hverandre og lese hver sin setning
4. Lite lokalpreg - her er det Oslo og Bergen som ruler. Hva når NRK starter nyhetskanal i september?
5. Utenriksdekningen har mer å gå på. Potensialet er stort, men nyhetskanalen ligger lavt. Ut i verden og rapporter, ikke bare vis bilder fra en bilbombe i Bagdad! Her er det et "hav" å ta av, gi oss bakgrunn, analyser, eksperter!
6. Lykke til, ideen er dritgod.
05.mai.2007 @ 04:22
Postet av: SKA
Jeg har tidligere kritisert Nyhetskanalen for politisk ubalanse tidligere og jeg kan ikke se at høyrevridningen er dempet.
Tvert imot har jeg enda et eksempel siden sist; I forbindelse med dekningen av landsmøtet til Ap sendte Nyhetskanalen et fler minutter langt klipp med ulike komiske situasjoner der deltakerene sa litt feil eller gjorde litt feil (dårlig forklart, men dere vet utmerket godt hva jeg sikter til).
Kan dere med hånda på hjertet si at dere laget et lignende innslag fra f.eks landsmøtet til Høyre? Jeg synes nemlig at hvis dere skal sende slikt tøv fra landsmøtet til Ap så bør dere ha guts til å gjøre det samme fra landsmøtet til Høyre.
Uansett så var det en useriøs avgjørelse å sende det nevnte klippet fra Ap-landsmøtet. Det er flaut å se hvordan dere driter ut partiene dere hater uten at noen får tatt til motmæle mot dere.
* Før en sending har dere to seperate vignetter som vises på rad. Hvorfor?
* Noen værmeldinger er urelevante for den jevne seer. Jeg lider meg igjennom reklamen og skuffelsen er stor når det kommer værmelding istedet for nyheter. Skuffelsen blir enda større når værmeldingen viser seg å være oppramsing av været fra alle verdens kontinenter, uten at jeg blir det minste klokere på hvordan været der jeg befinner meg blir. Kjære Storm Weather Center; Overlat verdensværet til kanaler som har global dekning og formidles på engelsk. Nyhetskanalen sendes i Norge og KUN Norge så venligst send relevante værmeldinger.
* Dere kunne gjerne halvere antall værmeldinger i løpet av et døgn, det er bare fyllstoff som dere bruker som unnskyldning for å gå til reklameavbrudd uansett.
* Tilbudet i helgene er fornærmende dårlig. Dette ferdiglagede oppgulpet "Ukeblikk" og "Utenriks" er bare i veien. Dere burde formidle mer nyheter i helgene, 5 av 7 dager holder ikke mål.
Om det var mye negativt her? Absolutt! Jeg er nemlig en av de seerne som ser på dere bare fordi at jeg ikke har noe annet norskt alternativ. Lista er derfor meget lav for at jeg skal bytte over til NRK når de lanserer sitt nye nyhetstilbud. Dere har fornærmet meg med den høyrevridde agendaen deres :-(
05.mai.2007 @ 13:04
Postet av: Rbel
Hvorfor har de den jævla grønn fargen....de kunne ikke ha laget kanalen verre grafisk. Har nå lest andre folks kommentarer og ser at det er flere som reagerer på den JÆVLA grønn fargen. Hvem har sagt at dere skal bruke en grønn farge?? Også er det alt for mye dill dall. Det virker som dere ikke vet hva dere skal ta opp eller prate om.....dere bare fyller opp tiden. Jeg foreslår at alle hos denne såkalte nyhetskanalen blir sent på kurs hos CNN.......som Forest Gump sa "Stupid is what stupid Does"
05.mai.2007 @ 14:45
Postet av: ?
Bra start.Jeg hater repriser på lørdager og søndager.Er det kke bedre med skay news live istede?
05.mai.2007 @ 18:32
Postet av: Sykkel 1 Discovery fans
Tv2 nyhetskanalen er bra jeg ser på
vær dag. stå på tv2.
05.mai.2007 @ 23:25
Postet av: Andreas Askildsen
Jeg var blant dem som ventet med spenning på TV2 Nyhetskanalen. Ser daglig på kanalen, noe jeg har gjort siden lanseringsdagen. Resultatet var som det jeg hadde forventet i månedene før den ble lansert; veldig bra. Det var på tide at Norge fikk en egen nyhetskanal på linje med de store internasjonale aktørene, som CNN, BBC News, Sky News og CNBC.
Innhold:
Det jeg savner mest er enda mer dybdejournalistikk. Ofte får man bare en overfladisk innføring i sakene. Det er spesielt utenriksstoffet jeg savner litt mer dybde i. Omfattende saker, som eksempelvis valget i Frankrike, krever omfattende dekning. Samtidig synes jeg TV2 Nyhetskanalen har klart på utmerket vis å balansere innenriks- og utenriksstoffet. Det må være en jevn balanse her.
Jeg er nok ikke hellig overbevist om at det er en optimal løsning å samarbeide om stoffet med Sky News. Jeg klarer utmerket godt å switche mellom kanalene. Jeg tror løsningen ville vært å ha enda flere reporterere stasjonert utenfor Norges grenser. Når nyhetskanalene sender de samme reportasjene sier det seg nesten selv at nyhetsblikket blir mindre. Heldigvis er det foreløpig bare en begrenset mengde stoff som er levert av Sky på TV2 Nyhetskanalen. At alle reportasjer ikke er tekstet er forståelig ettersom man streber etter å være raskest mulig ute med nyhetene. På vanlige ukedager fungerer Nyhetskanalen utmerket. I helgene føler jeg nok det blir litt mye reprise og for få sendinger. Jeg kunne godt tenke meg en del dybdestoff i helgene, eksempelvis på søndagskvelden. NRK har et fast utenriksprogram, URIX, som går dypere inn i utenrikssaker. Et program som dette ville gjort seg i helgene på Nyhetskanalen. Ellers ser jeg også for meg at dokumentaren om indisk granitt av Erling Borgen (som ble vist i moderkanalen forrige uke) ville gjort seg utmerket på Nyhetskanalen i helgene. Dokumentarer som denne, som ikke er så veldig lange egner seg godt for en nyhetskanal.
Sakene fra Nettavisen som rullerer jevnlig nederst i bildet er svært ofte utdaterte. Disse bør oppdateres oftere.
Næringsliv bør få enda større fokus i Nyhetskanalen. Synes det blir litt lite av nyheter fra næringslivet til tider.
Grafikk/lyd:
Jeg registrerer at det er en del som klager på grønnfargen. Den irriterer meg ikke noe ekstraordinært. Det som derimot til tider kan være litt forstyrrende er det røde "nyhetsticket" som spretter opp og blinker. Mellom sendingene brukes det et tekstbilde med rullerende nyhetssaker og værmelding. Denne liker jeg godt. Det jeg kunne tenke meg var et sendeskjema nederst i bildet her. Ofte har jeg sittet og sett på tekstbildet og lurt på når neste direktesending er. Løsningen kunne vært at det nederst i tekstbildet stod: "Neste direktesending: 20.15"
Lyden som går til tekstbildet kan nok virke litt ensformig. Selvsagt, det bør ikke være noe problem å dempe volumet på TVen.
Jeg synes den grafiske profilen dere har lagt dere på er god. Vignetter (både lydmessig og grafikk) er nyskapende og passer til en moderne medieaktør som TV2 Nyhetskanalen er.
Ankerne/reporterne:
Nyhetsankerne dere har er meget dyktige. Det er lite å si på dem. Av og til kan nok samspillet mellom dem bli litt bedre, det blir litt kluss i overgangene en gang i blant. Men det må ikke bli helt grav alvorlig. Jeg legger merke til at enkelte kritiserer reporterne for å gjenta samme spørsmål flere ganger. Dette stiller jeg meg uforstående til. Når intervjuobjektet ikke svarer på spørsmålet er det viktig å omformulere det for å prøve å få dem til å svare. Så den er helt grei.
Bruk kompetansen dere har enda bedre! Med dette mener jeg at ekspertene, som for eksempel politisk redaktør Stein Kåre Kristiansen enda oftere bør kommentere. Det bidrar også til mer dybde og mer forståelse for hvorfor saken er som den er.
Studio:
Den hvite/grå studioprofilen liker jeg godt. Den er nøytral og behagelig. At det er faste installasjoner er også et pluss. Enkelte kanaler bruker bluescreen med bevegelse i bakgrunnen. Det virker bare forstyrrende. Så den rene studioprofilen dere har lagt dere på nå overgår de fleste andre kanaler.
Under direktesendte intervjuer er det artig at ankerne snur seg mot reporterne evt. intervjuobjektet. Det gir det hele et mer levende preg og er nyskapende.
Direkte/tidligere:
En ting TV2 Nyhetskanalen kan bli bedre på er bruken av direkte/tidligere-ikonene. Når det er et gammelt intervju som sendes bør det gå tydelig frem at det er et tidligere opptak. Dette har dere blitt bedre på, men det er fremdeles forbedringsmuligheter her.
Værmeldingene:
At TV2 Nyhetskanalen har større fokus på været i verden er jeg glad for. Vil jeg vite hvordan været blir i Norge ser jeg værmeldingen på moderkanalen. Synes det er greit å få en oppdatering på været rundt omkring i verden, spesielt før man skal ut å reise.
Jeg synes TV2 Nyhetskanalen har innfridd til forventnigene jeg hadde i forkant av lanseringen, og etter min mening er dette et godt alternativ til de internasjonale kanalene. Men første bud for å bli enda bedre; Flere reportere i felten, og enda mer dybdejournalistikk.
06.mai.2007 @ 00:44
Postet av: Preben
Jeg synes Nyhetskanalen er en bra kanal. Det er fint å kunne se nyheter når det passe meg, Men det er noe programledere som ikke duger. De stotrer seg fram og virker nervøse og uprofesjonelle. Feks så hade nok Terje Svabø passet bedre i God Morgen Norge enn på Nyhetskanalen. Han leser nyheter på en merkelig måte. Et par av de andre mannfolka er også håpløse å høre på. Xet værste er syns jeg at TV2 har begynt å bruke disse folka i sine egne nyhetssendinger av og til også. Senest igår lørdag. Damene på Nyhetskanalen derimot virker proffe og seriøse.
06.mai.2007 @ 08:55
Postet av: Kurt Kvalheim
Har ikke tilgang til kanalen.og har heller ikke intensjoner om å skaffe meg tilgang.
Liker å se nyheter,men det som er vist på 23.30 nyhetene,gir et dårlig intrykk.Kan det være nødvendig å la teksten rulle nederst i bildet?Enten leser du teksten,og får ikke med deg ett kvidder av det som blir sagt,eller så må du fokusere på noe utenom bildet,og da er du på radio-nivå
06.mai.2007 @ 10:44
Postet av: Leif
Hallo jeg har sett litt på Nyhetskanalen jeg synes det er alt for mye REKLAME det er Reklame hver halvetime
+ noen ganger hver kvarter det er for mye må sjerpe dere
den beste nyhetskanalen er CNN de kan nyheter
06.mai.2007 @ 10:53
Postet av: Jørgen Abrahamsen
Hei,
ser på Nyhetskanalen så ofte jeg kan. Den er bra, men noen av innslagene har en tendens til å bli litt langtekkelige. Samt at jeg begynner å bli temmelig lei av reklamen for Norwegian spesielt...hadde vært supert om flere ønsket å annonsere slik at man ikke skifter kanal pga reklamen som kommer om og om, og om igjen..... Stå på!!!
06.mai.2007 @ 11:58
Postet av: Jalla
De i studio må lære seg å smile. Noen ganger virker det på dem som at 3 verdenskrig er på gang, når det er Dorthe Skappel som har tryna på isen.
Kunne også vært en ide for dem å skrive nye spørsmål. Har følelsen av at de skrev alle spørsmålene de bruker, før kanalen startet opp.
Ellers kunne de jo godt gjort som BBC World og CNN gjør. Sende noen dokumentarer innimellom.
06.mai.2007 @ 12:12
Postet av: adi
Vi trenger ikke denne kanalen, og burde i såfall vært gratis
06.mai.2007 @ 17:37
Postet av: Tom Berntsen
Jeg syns nyhetskanalen er en veldig fin kanal, det er kanskje en av de kanalene jeg ser mest på. Når jeg sitter om morgenen og venter på å gå til bussen er nyhetskanalen en glimrende kanal å se på, både for å slå ihjel tid, men også for å oppdatere seg på hva som har skjedd rundt om i verden. Jeg håper derfor at det ikke går for dere som med nyhetskanalen til tv2 i Danmark, jeg vil virkelig at nyhetskanalen her i Norge skal få bli, den er et kjempeforetak.
06.mai.2007 @ 18:20
Postet av: Tore verløy
Satt nettopp å så på innslaget om utfalet av valget i Frankrike.
Det er påfallende hvor mye fokus det gis på mulige opptøyer fra kriminelle, arbeidsløse innvarndrere i Paris sine forsteder. Jeg forstår at journalister ønsker kaos og opptøyer, slik at de har noe å fortelle om og lage krise stemning ut av. Men, prøv å vær litt saklige, det er klart at hvis noen av disse "ungdommene" begår kriminialitet både ved å skade annen manns eiendomen eller å forstyrre orden så må de behandles som det de er ; KRIMINELLE. Selvfølgelig kan man hjelpe vanskeligstilte i alle byer, men å tillate KRIMINALITET og OPPTØYER er ikke veien å gå, og slett ikke å gi etter for den slags oppførsel.

Lite gjennmtenkt vinkling fra TV2, synes jeg.
Det er feil å ha så mye fokus på dette og ikke på helheten.
Dette er et svært mikroskopisk problem for Frankrike som nasjon.
06.mai.2007 @ 20:40
Postet av: Dag
Nå har jeg hatt Nyhetskanalen en stund, og synes den er kjempebra. Flott med oppdatering av nyheter hele dagen. Men hvorfor ikke mere av lokale saker i Norge? Da tenker jeg på når NRK starter med sitt nyhetstilbud. De har jo kontorer over hele landet...
Ellers er vignettene superbra, og musikken som er på tekstingressen er virkelig kul. Stå på :)
06.mai.2007 @ 22:14
Postet av: Anders
Til Tom B: TV 2 Danmarks nyhetskanal lever i beste velgående og har et tett samarbeid med norske Nyhetskanalen. Danskenes kanal kan du se her: http://news.tv2.dk
Det var svenskenes SVT24 som gikk dukken...
07.mai.2007 @ 11:42
Postet av: Karsten
Norge er for lite til at det er behov for en 24-timers nyhetskanal. Det er bare tull og tøys. Vi flommer over av nyheter ellers, og med nettet har vi i grunnen fått med oss det meste allerede før kvelden kommer, og vi konstaterer at det er lite nytt som berettes på tv. Da blir det som på cnn at nyhetssendingen fylles opp med alt mulig uinteressant fyllstoff, bl.a. fra utenlandske nyhetskanaler eller perifere sportsreportasjer.
Dessuten har folk andre ting å gjøre. De fleste voksne og barn er opptatt mellom 8 og 16 med jobb og skole. Så kommer middag - et par timer til. Så kommer aktiviteter med barn, hagearbeid (ev. snømåking!), bilvask, hjulskift, husmaling, sosiale aktiviteter, hobbyvirksomhet...
Den listen kunne blitt lang. Kort sagt: vi har også et liv ved siden av tv.
Dette var en utrolig dårlig idé fra tv2s side (hvor var kommunikasjonsrådgiverne?), og det er merkelig at dere fortsatt gidder. Her er det bare å kaste inn håndkleet så fort som mulig og unngå mer tap.
Det er lov å prøve seg, som det heter...
07.mai.2007 @ 15:42
Postet av: Aksel Kloster jr.
Jeg er veldig glad for at det er kommet en nyhetskanal, også vil jeg gi en anbefaling til de som ikke liker nyheter om å se på de kanalene som passer for dem.
Det eneste jeg reagerte på helt i begynnelsen var at de som satt i studio og leste nyheter, drog ordene veeeeldig ut og snakket veldig sakte.
Det kan virke som dette har blitt bedre.
07.mai.2007 @ 18:05
Postet av: Egil
Ventet lenge før vi fikk en norsk nyhetskanal, regner med at dere lærer underveis
Min kritikk:
Får dårlig utenriks dekning + lite dokumentarer , dybde journalistikk, eksperter i studio som diskuterer temaer. Programmer ala "urix" på nrk . Avbrytning av direkte sendt taler osv brutt pga reklamepause.
Ellers er grafikken, musikk friskt og bra. Synes også nyhetsopplesere har blitt bedre.
07.mai.2007 @ 18:09
Postet av: Jon-Erik Naalsund
Synes nyhetskanalen er meget bra. Det er den kanalen jeg ser mest på. Interessant og saklig. Gode analyser og informasjoner ved siden av nyhetene.
Jeg liker konseptet.
07.mai.2007 @ 18:30
Postet av: Anders
Hei!
Det var på tide med en ren norsk nyhetskanal nå! Nå er det ikke lenger bare CNN og NBS som har nyheter døgnet rundt. Men må gi dere litt ris og: det blir for mye økonomi nyheter, og børs nyheter osv. De siste dagene har det blitt så mye at det er økonomi nyheter på kanalen omtrent hver gang jeg setter på tv2 nyhetskanalen. Bra at dere har full dekning over økonomi tilstanden til det norske folk, og aksjer osv, men det blir for mye!
Anders
07.mai.2007 @ 18:32
Postet av: Emil
Fortsatt flott kanal, men:
Under verdensværet inkluder Norge også. Norge er en del av både Europa og Verden. Jeg vil også anbefalle dere å gå tilbake til det originale oppsettet med ankere. Det virker som om det har blitt forandring. Det bør være mye bedre dekning i helgene, ukeblikk og utenriksmagasinet er ikke bra i det hele tatt. Ellers kan dere godt dele inn dagen i programmer som tar fokus på egne saker. Gjerne et halvtimes urix program på kvelden.
Det er forferdelig å se på sending fra det nye studioet der man kan se nyhetsredaksjonen i bakgrunnen. Dette studioet ser ut som amatør TV...
07.mai.2007 @ 18:32
Postet av: Jonas Sætre
Alt i alt synes jeg dere har fått til en god nyhetskanal. Dere er unike i Norge på det at man kan se direkte fra taler og landsmøter ol. Ellers synes jeg at du mannlige nyhetsoppleserene er mye dyktigere enn de kvinnelige. Det var mildt sagt litt pinlig å se Mah Rukh Ali intervjue professoren Johan Galtung om hans Nato-synspunkter. Er enig med andre om at nyhetsoppleserene kan være blidere.
07.mai.2007 @ 18:56
Postet av: Frode
Hvilken nyhetskanal?
Jeg synes det er ille at man skyver mer og mer av bra stoff ut på andre kanaler som ikke er tilgjengelig for massene. Jeg har kabel-TV i borettslag og har ingen mulighet til å velge ut over standard pakke. Dette er jeg absolutt ikke alene om.Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg all sykkel på TV2 Sport og nyheter på Nyhetskanalen, men den muligheten finnes ikke.
Da hjelper det ikke uansett hvor god kanalen(e) er dessverre.
07.mai.2007 @ 20:50
Postet av: Bjarne Martinsen
Nyhetskanalen har sammen med filmkanalen og sportskanalen vært med å friske opp tv2. Norge trengte disse kanalene og kanskje spesielt nyhetskanalen.
Jeg synes de har gjort et bra arbeid og jeg håper de vil stå på videre, for denne kanalen trenger Norge!
07.mai.2007 @ 20:51
Postet av: Hans
Hadde forventet meg noe mere etter all den forhåndsreklamene den fikk. Det er greit å sende nyhetene når det får dem, men å bruke en hel dag for å få tekstet nyhetene som dere får fra utenlandske stasjoner er for dårlig. Spesielt i helgene er det dårlig, lørdag og søndag så ruller "tapen" begge dager. det er for dårlig.
07.mai.2007 @ 21:49
Postet av: Tori
Dykk må få teksta alle intervju med utlansk talande personar.(utanfor nor, sve, danm.) og oversetta direktesendingane. Viss me vill ha utanlanske intervju utan tekst kan me sjå på cnn o.l. Ellers ein veldig grei kanal med muligheit til forbedringar som eg ser mykje på ittemiddagane. Mvh Tori.
07.mai.2007 @ 22:03
Postet av: Kenneth Fagermo
Selv om det ikke er helt det jeg hadde sett for meg da jeg tegnet abonnementet er jeg likevel lykkelig glad over å kunne se TV2 uten å måtte betale NRK for det.
Urettferdig at om jeg har tv må jeg gi penger til en kanal som ikke benyttes. Så, takk til TV2 for muligheten til å velge.
07.mai.2007 @ 22:22
Postet av: Nils
Synes kanalen er meget bra, men fiks slik at det kommer opp en ordentlig programoversikt på digital dekoder. Nå står det bare Nyheter fra kl 02 til 02, og det er ikke til mye hjelp.
07.mai.2007 @ 23:28
Postet av: Magnus Johannesen
Mye bra men kjedelig og grå fremføring.
De som leser nyhetene er ofte allt for stive og grå i sine anspente forsøk på å se akkurat motsatt ut. Allt for mye grafikk i bildet ødelegger mer for nyhetene enn de fremhever dem.
Men uansett, greit med en heldøgns nyhetskanal for oss som ikke akkurat lever A4 hverdag.
08.mai.2007 @ 00:34
Postet av: Gard Strøm, 3950 Brevik
Veldig bra kanal! Jeg er 56 år gammel og interessert i hva som skjer i Norge og i verden ellers. Ikke noe negativt fra min side, bortsett fra at det er nok enkelte teknikere, bilde og lyd som bør ha noen flere år på baken og ikke være så redd for å trykke på knappene. Hilsen gammel lydtekniker ;-)
08.mai.2007 @ 09:16 URL: http://www.dutte.no
Postet av: kathe
Hva mener jeg om de nye kanalene?
Tja, hadde jeg kunne sett dem, hadde jeg vel kunne uttale meg :)
Jeg betaler ikke for å få bl.a. nyheter som "ekstraservice"
09.mai.2007 @ 12:40
Postet av: Kenneth Jacobsen
Vel, det er jo hakk i plata på nyhetene. Lag noen positive/kjekke nyheter som dere kan putte innimellom innslagene. Børs : bra.
Kommer aldri til å betale for en slik kanal, holder egentlig med nyheter kl. 2100.
For all del keep on, det kan jo ikke bli dårligere
09.mai.2007 @ 13:35
Postet av: Einar Morten
Syns denne kanalen er KNALL. Bruker å ha dette på i bakrunden når jeg jobber.det som ikkeer så bra med denne kanalen er det at samme sakene går mange gang om dag. Skulle vært litt mere om hva som skjer i andre land også. eventuelt sendt hovedsakene i de største Nyhets byråene i f.eks Sverige, Danmark.
Eventuelt også tatt opp litt mere lokal nyheter
09.mai.2007 @ 13:37
Postet av: Hans Berland
Det var med store forventninger vi så fram til å få nyhetskanalen.Men jeg synst den er en stor skuffelse.
Lange reportasjer med saker som har liten allmenn interesse.
Og det verste er at det er lange reportasjer og intervjuer på engelsk uten en eneste kommentar på norsk etterpå-- noe som irriterer alle som ikke kan eller kan lite engesk.Dere har så god tid på den kanalen til å få det oversatt eller sammendrag med oversettelse i løpet av dagen.
Dessuten er det kjedelig å få servert det samme om igjen hele dagen.Da er det bedre med en liten nyhetssending fra NRK 1 eller tekstv.
09.mai.2007 @ 14:59
Postet av: News-lover
Helt greit konsept bortsett fra en del "fargeløse"
nyhetsopplesere.
Det går jo an å fikse seg opp litt da.
Det blir så grått og trist å se på.
Få ideer fra utenlandske tv-kanaler vedrørende klær og sminke.
Fint med egen norsk nyhetskanal.
09.mai.2007 @ 18:10
Postet av: Leif
Hallo
når dere sender været fra hale verden ta med Philippines også,det er mange philippinere her i Norge som ville likt å se været fra deres land noe å tenke på
09.mai.2007 @ 19:30
Postet av: Mathias Furevik
Eg synest i hovudsak kanalen er bra, og det er imponerande at de har tatt initiativet og risikoen ved å starta ein slik kanal.
Veldig bra med direkteoverføringar av store hendingar. For min del hadde eg sett pris på ein fast programpost liknande "politisk kvarter" i P2 kvar morgon, med synsarar og politikarar. Går ut frå at sånt kjem til valkampen.
Kunne tenkt meg betre annonsering av direkteoverføringar (planlagde) og meir logisk eller forståeleg programskjema.
Nettsidene er bra, men saknar nokre av dei lengre intervjua på vebb-TV.
09.mai.2007 @ 22:20
Postet av: Ola Dunk
Det er et greit konsept, men mangler litt "løs snipp". Terje Svabø bør tas av lufta for hans dager som nyhetsoppleser er definitivt slutt. Mannen blir jo kvalt av snippen sin!!
Nyhetskanalen må finne sin egenart og ikke bli en CNN kopi.
Og høyredreining i nyhetsbildet er ikke noe nytt, men trenger vi det??
10.mai.2007 @ 09:43
Postet av: Arild
Jeg må si at jeg får følelsen av påtatt alvorlighet når jeg ser nyhetsankerne i nyhetskanalen. Dere har også en tendens til å gjenta de samme bevegelsene med hendene til det kjedsommelige, spesiellt vil jeg fremheve Lene Østby Sævrøy konstante justering av tastaturet sitt! Himmel og hav hun gjør det jo hvert femte sekund, flytter på det 1mm hvert 5 til 10 sekund. Slutt med det er du snill jeg orker ikke se det mer!
10.mai.2007 @ 12:48
Postet av: Robin
TV 2 Nyhetskanalen er et friskt pust i det norske kanaltilbudet, og perfekt for oss som liker å holde oppdatert på det som skjer - i innland og utland.
10.mai.2007 @ 19:56
Postet av: Kjetil
Syntes kanalen er bra jeg. Liker å kunne sette meg ned akkurat når det passer å se på nyheter på TV. Men det er en ting jeg savner ganske mye og det er tekstingen. Skrur jeg på TVen og noe akkurat er skjedd, så er det ikke sikkert det er teksta når jeg skrur på TVen 5-6 timer senere og dette mener jeg er veldig synd.
10.mai.2007 @ 23:25
Postet av: Kai Magne Nerås
Jeg syntes nyhetskanalen er noe av det beste som har skjedd media norge siden TV2 opphevede tv monopolet. Nå er det slik at jeg kan se nyhetene nå jeg selv ønsker.
Det jeg syntes er det beste er økonominyhetene og burde kanskje utvides kanskje med en større sending rundt lunch tiden og etter børsen er stengt.
Samt er jeg meget fornøyd med at Nyhetskanalen bruker så mye tid på å dekke politikk.
Jeg ser daglig på nyhetskanalen. Det jeg syntes er dårlig, det er nyhetskanalen i helgene, da ser jeg ikke på nyhetskanalen, det er egentlig på grunn av at da vises det ikke nyheter, dårlig og lite sending i helgene. Samt vises det mye reprise fra tv2.
Det som også vises får ofte det er Sport nyhetene, dette kunne kortes ned eller mye kunne overføres til Tv2 Sport.
Jeg ser daglig 2 - 3 timer på nyhetskanalen, så keep up the good work.
11.mai.2007 @ 08:21
Postet av: Magnus
Mitt navn er Magnus og jeg er en (ivrig) følgesvenn av deres
nyhetskanal, i tillegg til Tv2 kanalen forøvrig.
Jeg benytter Tv2 nyhetskanalen stort sett hele dagen der jeg har
webtv-løsningen gående i bakgrunnen på mitt kontor non stop. Jeg vil våge å
anse meg selv som "storbruker" med ca 7-8 timer påvirkning fra deres kanal 5
dager i uken. Jeg vil videre påstå at dette gjør meg i stand til å danne et
fullstendig bilde av deres kanal.
Årsaken til at jeg skriver til dere er ikke for å lire av meg alskens sure
oppstøt, men for å prøve å redde de stumpene som er igjen av min entusiasme
fra når jeg første gang hørte om at Tv2 skulle lage en egen nyhetskanal.
Så hva er det jeg ønsker å påpeke?
Jeg har siden dere lanserte kanalen benyttet denne hver dag, og har i økende
grad lagt merke til et forunderlig fenomen jeg aldri trodde skulle drive min
interesse for hverken en kanal eller et enkelt program under jorda. Det
omhandler nyhetskanalens reklamestrategi, som jeg ikke i mine villeste
fantasier trodde skulle være så ødeleggende for en seeropplevelse som det
det har blitt. Desverre, må jeg legge til.
Det virker for en utenforstående som jeg, at dere enten sliter med å få
annonsører og dermed overdriver frekvensen av reklamene til de få som har
meldt seg på hinsides både menneskelig tålmodighet og foretningsetikk for å
fylle opp reklametiden, eller så har de få utvalgte virkelig slått på
stortromma og brukt opp hele dekningsbidraget på reklameplass hos dere.
Sikkert en god investering da nyhetskanalen nok har en god del faste seere.
(blant annet meg selv)
Uansett, det jeg opplever minner mest om et bombardement som, hvis jeg ikke
hadde visst bedre, rimer med at en liten håndfull av disse eksponerte
selskapene har eierinteresser i tv2. (Dette er ikke ment som noe
konspiratorisk sludder, jeg vet som sagt at dette ikke er tilfelle).
Det repetetive bombardementet av de samme reklamefilmene, som iblant fører
til at jeg må skru av lyden på kanalen noen øyeblikk for å klare å se videre
på det øvrige innholdet resten av dagen, har forårsaket at flere av deres
kjære kunder har endt fullstendig opp i vrangstrupen på meg. Hvis jeg
reagerer på denne måten, som i utgangspunktet ønsker å ha en svært positiv
instilling til nyhetskanalen og håper den til syvende og sist har livets
rett, ville det ikke vært naturlig å tro at også andre deler min oppfatning?
Jeg har altså nå gjennom mine 27 år på denne kloden vært fast tilhenger av
alle mulige forskjellige radiokanaler og tvstasjoner som bakgrunnslyd til
min hverdag på kontoret, og dermed lært å kjenne disse inn i grunnvollene og
jeg har i ærlighetens navn aldri opplevd liknende som det jeg nå påpeker.
Jeg kan med glede være mer konkret om dere vil ved å konkludere med at jeg
etter å ha vært kunde hos Tv2 Nyhetskanalen siden dere lanserte har fått
Thomas Gjertsen og GET langt oppi halsen, jeg kommer aldri til å kjøpe
forsikring eller fondsparing fra STOREBRAND og dermed bidra til å støtte en
slik pågående og masete reklameprofil. Min laptop vil aldri bære merket til
HP, Jeg vil så fremt jeg står overfor reele alternativer aldri fly med
NORWEGIAN mellom Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo -
Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen -
Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo -
Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen -
Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo -
Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen - Oslo - Bergen...
(hvis det var irriterende å lese beklager jeg det. Hvis du er virkelig
våggal kan du prøve å få det malt inn i ørene 5-6 ganger pr time 8 timer om
dagen, så vil du forstå mitt poeng desto bedre.)
Det kalles i reklamebransjen overeksponering og er i ferd med å ødelegge for
både dere og deres kunder.
Jeg er ikke faglig kompetent nok til å si noe om den "profesjonelle"
kvaliteten av reklamene, og det er heller ikke opptil meg å dømme, men jeg
kan si hva jeg oppfatter om måten disse få utvalgte storkundene deres
ødelegger deres seriøse stempel i markedet, og Tv2 nyhetskanalens tilbud.
Slik jeg ser det skader den profilen dere kjører 2 ledd :
1. Det forringer opplevelsen til tv2-nyhetskanalens seere, altså gjør deres
produkt dårligere, da seere irriteres forbi det hinsidge av overnevnte
faktorer.
2. Verre er det at dere som rådgivende part til deres annonsekunder ikke
setter en grense for reklamebombardementet som begynner å virke fullstendig
mot sin hensikt, og kan føre til at sluttkundene tar avstand fra disse
selskapenes tjenester og produkter, da dette ensidige og uendelig
gjentakende reklamekjøret kan slite ut selv den mest tålmodige.
Har dere ikke en plikt overfor deres kunder å melde fra når denne type
overdrivende reklame provoserer og skaper avstand mer enn en positiv
gjenkjennelse av reklamene og tjeneste de promoterer?
Jeg er nysgjerrig på om dere ikke har gjort dere noen tanker om dette? Dette
er kanskje vanskelig å registrere fra dere som ser dette fra innsiden, det
innser jeg absolutt. Som en såpass befaren mediakanal som dere er treffer
det meg i allefall som særdeles overraskende at dere har valgt en
reklameprofil som er så til de grader tærende på seernes tålmodighet.
Tv2 ville vel neppe gått konkurs avhengig av om jeg sier opp mitt abonement
eller ikke og det er overhodet ikke i slikt øyemed jeg skriver til dere.
Snarere er vel årsaken mitt håp om at budskapet kanskje treffer en eller
annen sjel som til dels er enig i hva jeg sier og kan bringe det videre.
"Men jaja, han er jo bare en enkelt seer, vi er tv2, og vi har gjort dette i
mange år. Dette har vi greie på."
Ja, jeg innser vel at min appell nok ikke trenger langt inn i huden på
befarte mediafolk, som tross alt skrev læreboka i faget. På tross av at
dette skrivet nok blir gjenstand for litt småhumring rundt vinlotteriet før
helgen og galant dratt over i "delete" boksen før mandag morgen, føler jeg
at potensiale i nyhetskanalen er såvidt bra at jeg ønsker å i det minste
prøve å uttrykke mine synspunkter for å oppnå en bedring. En seer kan vel
ikke påvirke allverden naturligvis men jeg forsøker med det jeg kan her.
Dette da jeg synes ideen om en ren nyhetskanal er svært appelerende og møtte
konseptet med sterk entusiasme i begynnelsen. Dog er opplevelsen av kvalitet
i leveransen av deres tjeneste synkende, trist nok. Og, jeg vil så gjerne at
dette skal fungere...
Det skal vel ganske mye til for å mette en seer med reklameinnhold til
vedkommende ikke orker mer. Jeg kan bare ikke begripe hva tankerekken bak
dette er, og hva enn strategien viser seg å være, treffer den ikke meg på
rett sted ihverfall. OG det er da på tross av at jeg virkelig prøver å like
det totalproduktet dere leverer, både av redaksjonelt innhold og reklame,
altså "hela paketet". Uten å overdrive er rett og slett reklameinnholdet
uutholdelig for meg. Det alene gjør kanalen nesten ikke til å se på lengre,
desverre, desverre.
Utover dette synes jeg at dere gjør en veldig god jobb i Tv2 (den ordinære
kanalen) og dere legger beslag på mye av min tid, naturligvis pga mange gode
programmer og variert innhold. Da håper at deres nye "spedbarn" overlever og
jeg vil ønske dere lykke til videre!
Med Vennlig hilsen
11.mai.2007 @ 11:36
Postet av: Johnny Sæter

Har ikke dekoder,Nå er det bare penger penger penger,tv2 er en dyr kanal.En mnd gratis,kanskje det
11.mai.2007 @ 16:42
Postet av: rurik
Nyhetskanalen er noe av det beste jeg har sett. Alltid oppdatert. Flotte mennesker og fin presentasjon. Stå på - dette vil vi ha.
11.mai.2007 @ 20:06
Postet av: svein
Greit konsept. Aktuelle nyheter når du vil. Konkurerer på en måte med tekst-tv hos meg. Blir litt lei av Svabø, han er ikke dyktig........Hmm
12.mai.2007 @ 06:34
Postet av: chercy
Jeg liker nyhetskanalen bortsett fra grønnfargen er for intens og jeg blir så lei av den samme musikken. Kanskje dere kunne variert litt med forskjellige farger og musikk? Liker repriser, men ønsker mer lokale nyheter.
13.mai.2007 @ 07:04
Postet av: Rolf
Tipper denne kanalen blir lagt ned ganske snart.
Den er vond å se på.
Den mangler teksting.
Det meste av innholdet den kommer med får man via nettet.
Den er ikke liv laga som egen kanal, noe de selv snart vil oppdage.
13.mai.2007 @ 17:08
Postet av: Wiseman
Først må jeg si at dette er et positivt tilskudd i norsk sammenheng. TV2 har fått til en fin og elegang profil, litt preget av innkjøring, men det er jo naturlig i nettopp en innkjøringsfase. Integrasjonen mot web er utmerket og TV2 har fått til en bra ting her.
Dog, det er forbedringspotensiale rent innholdsmessig. Når det er en nyhetskanal bør det vurderes å gå mer i dybden på sakene, få fram bakgrunnsmateriale, historie, demografi, lokale forhold og betingelser osv. Hent fram de dyktige granske journalistene og spander prosjekter på saker slik at de kan reise, oppsøke og dokumentere i større grad enn det synest som - ikke bare få frem en side av saken, men alle og ikke la politisk oppfatning diktere eller påvirke.
Ikke undervurder seerne med lettselgende innhold som sladder, sjokk og drama, men sats på at seeren er minst like intelligente som dere er - jeg sier ikke at dere ikke gjør det, men det er rom for å vise dette bedre. Teksting er ikke noe problem slik jeg ser det, men det hadde vært hyggelig om det var TV2 som hadde stått for produksjonen og ikke Sky osv.. hvorfor ha "mindreverdighetskomplekser" i en slik sammenheng? ;)
Unnsett, gratulerer med en ny fin kanal! :-)
14.mai.2007 @ 06:27
Postet av: CD
Dere kan bare trekke ny vinner av gratis Nyhetskanal om jeg skulle være så uheldig ;) Det er ikke så mye som skjer her i det lille landet vårt at vi trenger en egen nyhetskanal. Synes TV2 og NRK begår nok overtramp som det er i jakten på sosialpornografi og fråtsing i katastrofer.
14.mai.2007 @ 16:10
Postet av: Øystein
Har nå fått meg Media Center-PC og kan se NRK Dagsrevyen på nettet akkurat når jeg vil - helt gratis. Hvis Nyhetskanalen skal konkurrere med dette må de i hvert fall ha gratis distribusjon.
15.mai.2007 @ 12:30
Postet av: V
JEI SYNES DERE SKAL HA MANGE FLERE NYHETER INNENFOR TV2 HUSET OG FRA BERGENSOMRÅDET JEI

MER OM ELIN OG DORTE!!!!!! !!!!
15.mai.2007 @ 15:53
Postet av: leffen oslo
Kanalen er utrolig bra, bortsett fra at jeg begynner å bli
lei de samme reklamene hele tiden. spesielt Get- reklamen og storebrand.
15.mai.2007 @ 17:30
Postet av: Nikki
Nå må dere nyhetsopplesere slutte å si "kontre-admiral".
Det heter "kon'tre-admiral" (med trykk på siste stavelse),
Burde være vanlig norskopplæring på (journalist)-skolen.
Denne uttalen blir stadig brukt i TV2.
Kontre betyr (som kjent?) noe helt annet.
16.mai.2007 @ 00:17
Postet av: harstadmann
Hassan bør lære seg norsk før han skriver eller kommenterer noe i media.
16.mai.2007 @ 17:31
Postet av: torsan
Greit å ha, sakleg, gode medarbeidarar, men så var det den reklammenn då!
17.mai.2007 @ 12:59
Postet av: Periklis
Interesting...
Postet av: helge b a
jeg har sett 10 kansje 15 min på nyhetskanalen, bra noen tar ansvar og lager en nyhetskanal men ingen klarer å få med sei alt det der noen program varer over 180 min kansje mer hvem har tid til og se på det så lenge for å få med sei alt. Da er det lettere å sitte på nettavisen og bla igjennom all nyheten og se på det du vil sjøl i stede for å se på tv i mangen timer.
men saom sakt bra noen lager den hadde det vert annerledes programsendinger som an halv time med sport og en halv time med andre nyheter ville det vert lettere og fått med seg alt
07:00 sport
07.30 innenriks
08:00 utenriks
08:30 kjendis
09:00 børs
for eksempel noe sånt kansje en halv time elr noe med oppsumering og.
19.mai.2007 @ 18:55
Postet av: ARVE PEDERSEN
Vil gjerne ha oppdatert oljepris konstant øverst i høyre hjørne.Bra kanal,men kunne tenkt meg mere fra oslo børs når den er åpen.Kansje 5 min. hver halv time.
19.mai.2007 @ 21:39
Postet av: eivind
elendig, vås og vas, har sett på endel, men er utrolig skuffet, ser amatørmessig ut, og kjedelige nyhetsopplesere, mye å lære av cnn, bbc og sky news!! rulletekst, er det ut eller???
20.mai.2007 @ 01:27
Postet av: A Bang
Kanalen er grei nok - det er enkelt å hente seg inn på nyhetsbildet. Det eneste jeg reagerer på er at når det er engelske eller andre utenlandske innslag, er at tekstingen faller ut på høyre side eller at navnet på journalist eller tema legger seg på teksten. Kanskje prøve med mindre størrelse på teksten, eller sørge for at den ligger "øverst"?
Men TV2 Nyhetskanalen er bra på nyheter!!!
20.mai.2007 @ 20:37
Postet av: Ann Helen Hongset
Vil gjerne ha denne kanalen og
vil gjerne se på den. Syns nyhetene har blitt bedre på tv2 etter denne kanalen kom. Nå kan til og med små men interessante saker tas opp. Små saker fra hjembyen er også nyheter.
Problemt mitt er at vi ikke får inn denne kanalen og nettlinjen er såpass dårlig at vi ikke får sett skikkelig..i perioder går det an å se på nett, men lyd og bilde hakker veldig.
21.mai.2007 @ 13:48
Postet av: Meg
Dette høres sikkert dumt ut, men jeg prøver å holde meg mest mulig unna det meste som kommer fra TV2. Det er en slags blanding av noe masete og hippt som jeg bare ikke klarer å svelge. Noen programmer er imdlertid av de bedre, f.eks. TV2 Hjelper deg, men stort sett er det litt sånn useriøst... Nei, jeg får meg bare ikke til å like noe særlig av den kanalen.
21.mai.2007 @ 13:51
Postet av: Antonis
Sorry :(
Postet av: Theodore
Cool.
Postet av: Bolla
Som alle andre "nyhetskanaler" er det bare et middel for globalistene for å manipulere befolkningen i ønsket retning!
23.mai.2007 @ 11:49
Postet av: Oddvar
det er en god begynnelse til en nyhetskanal men veldig frustrerende i helgene, hva er nyheter og hva er reprise fra foregående uke?
23.mai.2007 @ 16:09
Postet av: P.A H
Må nok en gang klage på fr Giske i sportsnyhetene..Er jo helt umulig å forstå hva hun sier!! Går det ikke an å bremse henne slik at ikke allt hun sier kommer i en samenhengende, hurtig setning?
En eller annen må vel kunne lære henne å snakke i TV slik at det er forståelig?
23.mai.2007 @ 18:59
Postet av: GK
Har ikke peiling da jeg er en av de få som ikke har TV hjemme.
Og ved besøk hos folk er det ikke det første man sier; Slå på TV`n.
Men det ser ikke ut til at jeg går glipp av så mye utfra kommentarene her;-)
23.mai.2007 @ 21:50
Postet av: Tommy
Hei! Vil bare si takk for at dere satser på dette! Strålende!

MEN: det er for lite variasjon i vignettbruken. Savner flere snutter der. I tillegg burde programflatene vært mer tydelige - det blir litt demotiverende nesten, når det står i programoversikten 12-18.30 Nyheter. Nedtellinger er effektive, BBC World er et enestående eksempel - der er det nesten som jeg må skru over bare for å få med meg nedtellingen:P

Ellers tør jeg kanskje foreslå et program som ser humoristisk på nyheter? CNN gjør jo dette med hell. Gjerne ikke så dumt det heller - foreslår navnet Agurk-Nyhetene og Dagfinn Lyngbø skal være anker! Seriøst:)
24.mai.2007 @ 00:35
Postet av: Morten Helgesen.
Dette er vel ikke noe og skryte av?? Reprise reklame, reprise reklame. Tv norge er jo raskere ute med siste nytt. Så nyhetene angående hanekleivtunnelen... Og så den fordømte sporten da, dere har jo egen sportskanal???? Nei ,i det store og hele så er dette dårlig, bortkastet innvestering.......
29.mai.2007 @ 08:19
Postet av: Zero
Jeg synes kanalen er grusom. Noen få saker hauses opp hele dagen. Skulle tro at nyhetsbildet ble litt mindre snevert når nyhetssendingene ikke trenger å begrense seg til 15 min. Men den gang ei. Disse tingene er absolutt påkrevd på en nyhetskanal:
- en generell tredeling av nyheter: grundige lokale/regionale nyheter, nasjonale nyheter og fyldig utenriksstoff.
-grundig, kritisk og gravende journalistikk
-utfyllende dokumentarer som gir bakgrunnsinformasjon angående aktuelle hendelser.
Akkurat nå er Nyhetskanalen en fordummende og overfladisk kanal som jeg aldri kaster bort tid med å se på.
29.mai.2007 @ 21:37
Postet av: Peter P
Hei
Jeg har fulgt med på Nyhetskanalen siden starten, og vil gratulere dere med et meget bra tilbud!
* Dere er mye "live", både innenlands og (f.eks. i går) også utenlands
* Dere oppdaterer raskt
* Dere gir rom for utdypning og bakgrunn bl.a. gjennom intervju med gjester
* Økonomidekningen er solid, med tungvektere som gjester
* Kanalen har lekker visuell innpakning
* Programlederne er etter hvert blitt rutinerte, også når det gjelder "nødvendig tørrprat" i påvente av "live events" etc.
* Sendeskjemaet er bra, men dere burde hatt nyhetsoppdatering fra studio hver hele (og helst halve) time også i helgene, f.eks. fra 08-24. -To til fem minutter, etterfulgt av tilbakeblikk på uka, repriser etc.
* I de periodene der dere viser nyheter fra Nettavisen, burde det stått nederst på skjermen når neste nyhetssending kommer.
* Man kunne kanskje tro at det ville være en ulempe å sende fra Bergen, bl.a. mht. gjestetilfang, men det ser ikke slik ut: dere har faglig solide gjester i studio, pluss gjester i Oslo og andre steder på link. Jeg vil tro det er utelukkende positivt å ha hovedkvarter utenfor hovedstaden, slik CNN har sitt i Atlanta og ikke i Washington.
Lykke til videre - dette er bra!
Peter P i Oslo
30.mai.2007 @ 11:35
Postet av: Ole Årseth
Jeg får ikke inn nyhetskanalen, men jeg synes at TV2 nyhetene har tatt seg kraftig opp. Dere hadde flere saker som forteller om det norsk vannstyret, sykehus som stenger, publikum som ikke får service fra politiet, forsvaret som mister sine kvalifiserte folk, med mer. Dette må dere forfølge, jeg spår totalt sammenbrudd i Norge, som følge av vannstyre, at mange kvalifiserte folk pensjoneres, og skolesystemet supplerer ikke nye. Dere må gå lengre tilbake i tid, alt dette skyldes reformer som startet på 70 tallet.
31.mai.2007 @ 21:25
Postet av: Endelig!
JEG DIGGER TV2 NYHETSKANALEN !
Direktebilder er kjempebra
Overføringer fra landsmøter, rettsavgjørelser,pressekonferanser osv. Er supert!
SAVNER:
Egen bolk for medienyheter. Her kan dere jo benytte NA24-propaganda! Hadde håpt at dere skulle bruke mer av disse nyhetene.
SAVNER OGSÅ:
Mer nyheter rettet mot studenter. Synspunker fra studenter, og ikke bare "mannen i gata" på Karl Johan.
SAVNER:
Unge journalister!!!!!
ELSKER:
Christine Korme ;)
09.jun.2007 @ 20:30
Postet av: Andy Lie
MARGARET STAKKESTAD
_
Margaret Stakkestad er den beste nyhetsankeren av alle! Hun smiler der hun skal, og har et tonefall som er ypperlig. Elsker dialekten hennes også. Hun er søt, sjarmerende og veldig mild og flink. Dyktig. Henne vil jeg gjerne se mer av!
09.jun.2007 @ 20:42
Postet av: Martin Aurdahl
Nyhetskanalen er egentlig litt bort kassta,det e liksom ingen som ser på nyheter 24 timer i døgnet du får da med deg det som sjer selom du ikke har nyhetskanalen få mere sportskanaler
10.jun.2007 @ 22:19
Postet av: Meg selv
Bra kanal, men i helgene er den virkelige ute på feil spor... Trenger ikke sende TV2 Utenriks og Økonominyhetene 300 ganger i reprise???? Og hva søren gjør Sportstabloid der ? - syns jeg så det i helgen !!!!
13.jun.2007 @ 18:53
Postet av: Daffy D
Utrulig bra kanal,
det var på tide det kom enn slik kanal. Men i helgene er den dritt kjedelig og sjå på, er jo barre reprise=(
16.jun.2007 @ 02:08
Postet av: nyheter
dette er en nyttig kanal fordi ingen vet hva som kan ha skjedd i norge mens vi er på jobb jeg ser på tv2 nyhetskanalen hver dag
18.jun.2007 @ 18:49
Postet av: Audun
Har virkelig fått sans for Nyhetskanalen. Så ikke på de første ukene, men nå står den på både om morgenen og på kvelden.
Endelig har vi fått en seriøs nyhetskanal i Norge også!
Eneste lille negative må være at oppdateringene i helgen ikke er all verden. Men dette kommer kanskje etter hvert?
20.jun.2007 @ 07:29
Postet av: Kåre
det er altfor lite teksting på utenlanske innslag
20.jun.2007 @ 21:44
Postet av: mikkel
Nyhetskanalen er ganske bra, det er fint å få en sånn kanal i norge men en del ting burde forbedres:
* grafikken kan være litt for intens og litt amatørmessig
* studioet er kjedelig og brukes i hver eneste sending. Burde ha mer variasjon
* burde kanskje droppe å ha reklame for TV2-produksjoner, virker litt useriøst...
* må sette inn nedtelling og programoversikt på pausebildet snarest. håpløst
* må oppdatere programinformasjon for digital tv bedre
* trenger fler programmer laget for kanalen alene, debattprogram, dokumentar, talkshow (som CNN)
* tørre å fokusere på store saker og droppe vanlige nyheter om saken er stor nok.
22.jun.2007 @ 16:38
Postet av: Ottar Torstensrud
Kanalen er grei nok, men jeg synes det er for mye reprise. Jeg synes det er de samme nyhetene hver gang jeg klikker meg inn på den.
24.jun.2007 @ 20:44
Postet av: FJERN bakgrunnsstøyen!
Slutt å la lyden fra redaksjonen surre i bakgrunnen, samtidig som nyhetsleseren snakker! Det er INGEN
grunn til å ha bakgrunnsstøy!! Dere fremstår IKKE som mer "dynamiske", "effektive", "live" eller "spennende" på den måten. Dere oppnår istedet følgende: det blir vanskeligere å oppfatte hva som blir sagt og jeg blir irritert fordi jeg må konsentrere meg mye mer! Sett heller fokus på å gjøre innholdet i nyhetene spennende og la ikke denne kanalen bli som nyhetene i P3. I radiokanalen P3 prøver man å sprite opp nyhetene med popmusikk i bakgrunnen. Vi jeg høre nyheter er det nyheter og IKKE musikk/støy jeg vil ha. Tror dere vi seerne er så DUMME at vi tror det jobbes på spreng i redaksjonen når dere legger på litt
"jobbstøy" og diffuse vandrende siluetter i bakgrunnen? Enhver oppegående seer gjennomskuer dere meget lett. Det øker ikke troverdigheten av at dere jobber, når mest sannsynlig bakgrunnsstøyen er et lydspor på repeat og menneskene i bakgrunnen befinner seg et helt annet sted? Klipp og lim kanskje? Faktum er at dere har en minimalt bemannet stab for å spare penger og de fleste nyhetene produseres ikke engang av dere men av andre tv-selskaper som SKY
blandt annet. Det sier seg selv at dere har en LAT redaksjon, når engelske innslag IKKE
engang blir tekstet. Det koster jo for mye for dere å ansette en oversetter vil jeg tro. Men det var et sidespor... slutt altså med den barnslige støyen da. Forresten, jeg har et bra forslag til dere hvis dere leter etter et annet desperat grep: ansett en hypnotisør som trollbinder seerne til å tro alt som blir sagt på tv er sant:)
25.jun.2007 @ 20:44
Postet av: Tobias
Det jæ.... irriterende at repriser (som for mange er nytt), av nyheter blir kuttat midt i en settning eller bilde. Skjerp dere!
26.jun.2007 @ 08:57
Postet av: Luds
Sommeropplegget er håpløst.
En eneste lang reprise.
Takk og lov for Sky/CNN/BBC
26.jun.2007 @ 11:43
Postet av: Øyvind
1. For mye sport. Det er en egen sportskanal. Hva er da vitsen med å vise sport på nyhetskanalen.
2. For få direktesendinger.
3. For lite dybde. Nyhetskanalen tilbyr egentlig ikke mer enn de vanlige tv2 nyhetene.
4. Det hadde vært fint med "dokumentarer" eller dypere analyser av det som er aktuelt mellom nyhetssendingene
28.jun.2007 @ 23:26
Postet av: Tor
Hvorfor sier nyhetsankerene poletiet og ikke Politiet ?
Vær så snill å forbedre dere.
POLITI skrives og uttales med i ikke
med e.
Polti er slang men poleti er under en vær særiøs nyhetsoppleser verdighet. Kebab språk av værste sort !
29.jun.2007 @ 23:40
Postet av: Nyhetskanalen
Dere må kunne fikse på at teksten ikke forsvinner bak den røde linjen standard
"nyhetsvarsel". Dersom dette er tekstet blir dette "sladdet" på 2. linje. Ikke bra.... dette bør deres teknikere kunne ordne rimelig raskt. Hilsen ihuga tilhenger av TV2.
04.jul.2007 @ 05:13
Postet av: Janne
Nyhet
"noe som er nytt" -"hendelse, begivenhet som gjøres kjent for første gang "Kanalen bør få nytt navn på fredag, lørdag og søndag-Reprisekanalen- eller Har ikke folk på jobbkanalen ! En seriøs Nyhetskanalen er ikke repriser, repriser, reklame, reklamer
!!
Nyhetskanalen er langt mer bakpå enn jeg hadde ventet,
innhold og kvalitet er blitt verre isteden for bedre.
Hva har skuffet
deg? AT PENGER ER VIKTIGERE ENN KANAL KONSEPT Hva setter du mest pris på? NYHETER Hva savner du? NYHETER Hva bør kanalen prioritere?
NYHETER
- beklager alle negativ kommentarer men er meget skuffet etter lang tid med stor forventnger.
I dag er siste dag hos dere.
06.jul.2007 @ 14:06
Postet av: Gry
Nyhetskanalen er nesten det eneste jeg ser på tv. Jeg zapper litt her og der, for å finne bra programmer, men jeg ender alltid med å se Nyhetskanalen. Den er rett og slett superbra,
med dyktige programledere (som formidler bra og skaper kontakt til seeren), fin atmosfære, god grafikk, og kjapp nyhetsoppdatering. For meg blir det som å se et kjempebra vanlig program ;)-
i den forstand at jeg ofte blir sittende lenge foran skjermen.
Det eneste aberet nå for tiden, er at programlederne er borte om morgenen (pga sommerredusert sending, antar jeg), når jeg slår på tvn tilmorgenkaffen. Jeg liker ikke de snuttene/små reportajsene med kun "fremmede stemmer" som sendes. Det er ikke så levende..
GLEDER meg til normal sendedrift igjen :)
Og - Mette Anthun er min favorittprogramleder. Ønsker meg mer av henne på skjermen, hun er så behagelig når hun formidler.
Hilsen meget fornøyd seer :)
08.jul.2007 @ 15:30
Postet av: Lena
Takk for en god nyhetskanal - med gode reportasjer, og mange dyktige og engasjerte medarbeidere!
Nedturen kom derimot i kveld, da vi ved 22.20-tiden benket oss ned foran TVèn for å få med de siste nyhetene... Kvinnen som da leste headingene må ha vært en sommervikar på prøve. Håper vi! Det er det "daueste" vi noensinne har hørt på TV. Vi håper og tror at det ble med denne sendingen - for det frister ikke med gjentakelse! Ønsker henne heller lykke til med et annet yrke..
09.jul.2007 @ 00:10
Postet av: ingri
Jeg vil også takke for en god nyhetskanal - men jeg må si jeg er enig med Lena. Kvinnen som leste nyhetene søndag kveld var helt håpløs! Jeg klarte ikke få med meg en eneste nyhet, da jeg kun klarte å sitte å irritere meg over stemmen hennes. Helt forferdelig!
11.jul.2007 @ 18:16
Postet av: Nils Jørgen Schei
Nyhetskanalen er en god kanal og dere gjør en god jobb.
Bare en ting hvorfor er det ingen i studio om sommeren, når det er noen som leser opp nyhetene alikevel?
Når NRK får nyhetskanal på September tror jeg att dere også i ferien må ha en i studio ellers taper dere kunder. Folk vil ha et bemannet studio.
17.jul.2007 @ 11:55
Postet av: Sigurd Telhaug
Sommerutgaven av Nyhetskanalen er bare en reprisekanal. Samme nyhet sendes gjerne fire-fem ganger i løpet av en time. Det burde vel forøvrig være mulig å tekste nyheten etter en time.
Hvordan er det mulig å operere med tre forskjellig tall fra eksplosjonen i new York? Det presteres å oppgi 16-26 og 30 skadde påersoner. Hva er riktig. Skjerp dere.
19.jul.2007 @ 19:10
Postet av: Emanuel Valand
Jeg vet ikke hvem som kan svare på mitt spørsmål`?: "Kan dere senne meg adresse og telefonnr. til Øyvind Solberg som ble arrestert i Oslo i går, og hvor dere også var til stede.
Hilsen Emanuel Valand Sandnes 69 år. takk.
21.jul.2007 @ 11:46
Postet av: Kenneth Ellingsen
Jeg ser for det meste på Nyhetskanalen, og syntes den er meget bra. Men de siste dagene har jeg fått en slik irritasjon over en av nyhetsleserene som kommenterer i et utrolig irriterende "Toneleie". Dette gjør at jeg slår over på noe annet når hun leser opp. Hun leser fint, men det er forferdelig irriterende å høre på.
Men en kjempekanal.
24.jul.2007 @ 11:55
Postet av: fathi
hei
jeg vil ser på nyheter fra norge jeg bor i tunisia hei
28.jul.2007 @ 17:50
Postet av: ingar O. Langli
jeg mener nyhetskanalen skulle hvert innkludert i alle kabel nett, dette gjelder okså TV2 filmkanalen
Mvh Ingar O. Langli
30.jul.2007 @ 00:21
Postet av: monica fladby
Kjempefornøyd med nyhetskanalen!!
Det går ikke ann å legge inn begrensing på kjøring for 18 år gamle sjåfører. Mange av dem har ikke bil og har kun anledning til å låne mor/far sin, og da blir det ofte i helger når den står ledig. Og det ber jo den første tiden etter at de har fått førerkort som er viktig å kjøre mye, veldig mye for å få trygheten inn!!!!!!!
11.aug.2007 @ 23:23
Postet av: Gry
Nytt studio i Oslo:
Jeg liker
ikke det nye studioet i Oslo. Veggen bak programlederne minner om gamle
gardiner ...dessuten ser man både journalister og snekkere som kommer bærende på planker like bak progrmalederne! De er for nært i bildet.
Det er bedre om redaksjonen kan sees mye mer på avstand.
14.aug.2007 @ 16:08
Postet av: ?
Elendig. For mye reklame og for lite nyheter. Mye reprise
15.aug.2007 @ 22:24
Postet av: Kim V Olaussen
hei eg må sei eg er virkeli skuffet over tv 2 sin dekning av fotball når dei ikkje kan vise klipp fra liverpool kampen i dag som blei vist på eurosport som ikkje alle har tilgang til men dei kan vise klipp i fra ein oppvisningskamp i staden dette er skuffende når ein må betale so mye i året for å ha dette digitalt uten den dekninga som er av inntresse for folk og hvertfall med liverpool som har så mange fans i norge håper på bedre dekning enn dette her det er ikkje alle som er glade i den norske jente ligaen(tippeligaen) vis oss skikkeli fotball.
15.aug.2007 @ 23:49
Postet av: Svein
Jeg ser på Nyhetskanalen hver morgen,før jeg reiser på jobb, kanalen er veldig bra. Men jeg SAVNER oppdatert oversikt over trafikk bildet i de største byene på morgenen. Her burde dere få dere Web-kameraer ved de sterkest trafikerte veiene i morgenrushet !
17.aug.2007 @ 08:22
Postet av: Toekje
Ser ofte på nyhetskanalen men savner gjennomgang av valuta svingninger på måneds basis.
Tv2 nyhetene som går kl 18.30 og 21 bør legge inn oversikt over valuta kursene da det sitter publikum i England, Kypros og andre ferie steder som er interesert i valuta kurser.
Savner også oppdatering på trafikk bilde, men for å kunne kjøre i gang en slik tjeneste trenger dere vel mer logistikk ute i de største byene.
17.aug.2007 @ 10:32
Postet av: Morten W. Nybrott
Nyhetskanalen er glimerende for oss som kjører mediesenter og vil ha en kjapp og online nyhetsoppdatering til enhver tid. Ufordringen er nyhetsbildet, som kan virke smalt og ikke bredt nok. Litt mye gjentakelse av nyhetsbildet, men tidsaspekterer redder dere, med tanke på når og hvor seerne ser på nyhetene. Ellers veldig bra produksjon. Bør også tenkte på hvor lei man blir bakgrunnsmusikken....den er man rimelig lei nå...hehe...
Keep up the good work.
17.aug.2007 @ 13:40
Postet av: tommy sørskog
eg suns nyhetskanalen er bra der får man vite alt som sjer.
men d eg suns er blir litt for mye av i løpet av dagen er værmeldinga den kommer jo kver 20 min d burde våre kver annen kver time å di seie jo d samme kver gang..
og eg savne litt mer om trafikk meldinger å og lokale nyheter.
nogen enig i d????
ellers så er nyhetskanalen helt topp
18.aug.2007 @ 00:23
Postet av: Geir R.
Bra med en nyhetskanal. Vi er mange som har den gående i bakgrunnen på arbeidsplass, og hjemme. Pausemusikken mellom innslagene blir da utrolig irriterende. Er det ikke mulig å heller svitsje over til en radiokanal?
Eventuelt kan Dere kutte lyden. Den har ingen verdi eller funskjon, men er utelukkende til irritasjon.
21.aug.2007 @ 10:27
Postet av: Jamie
Jeg ser mye på nyhetskanalen og liker den veldig godt.
Men jeg må desverre si at det ser litt amatør messig ut, nyhetsankerne virker svært nervøse og er meget stive.
Det er rom for å slappe av..
Og for all del, sett en som kan økonomi til å lese økonomi nyheter vist ikke ser det jo dumt ut..
21.aug.2007 @ 10:32
Postet av: Jarle
Hvorfor skal nesten halve skjermen dekkes med overskrifter og rulletekster. Bruk heller oversettelsestekster der. Det er ikke alle som er gode i utenlandske språk. Og det er ikke alle intervjoobjekter og reportere som heller ikke er noe flinke i språk. Håper det kunne bli en ordning der. Grei kanal ellers.............
21.aug.2007 @ 10:32
Postet av: Kjetil Hope
Må si meg enig med Jamie flott layout, men meget stive og amatørmessige opplesninger trekker totalinntrykket langt ned.
Trist og kjedelig å sitte å se på at folk uten innlevelse får lovt til å
lese opp nyheter.
22.aug.2007 @ 08:24
Postet av: Drøbak
Det hadde vært fint om nyhetsoppleserene ser litt blidere ut, det ser ut som de bringer ett dødsbuskap hver gang de leser opp en nyhet
22.aug.2007 @ 12:59
Postet av: Jan Ove
Nyhetsoverskriftene på rulleteksten nederst på skjermen er svært dårlig oppdatert. Daggamle overskrifter hvor man forventer å finne de mest aktuelle nyhetene er skuffende og gir et useriøst inntrykk.
23.aug.2007 @ 21:00
Postet av: Bård
Ønsker mer dybdestoff på utenlandssaker.
Profilintervjuer av toppledere.
Presentasjon av gode selskaper på børsen.
Værmelding må inneholde minimum europavær.
Trafikkinformasjon også fra de største flyplassene i norge og europa.
Grafikken er aggresiv, vignet musikken for hard.
Kutt bunngrafikken når innslag vises, logo i et hjørne er bra nok.
Lykke til videre, vi følger med..........
24.aug.2007 @ 09:00 URL: http://www.greypix.com
Postet av: Heidi Strøm
Det er tydelig at Nord Norge ikke er såå interesant. Hvor var nyhetsvarslet når hele Narvik var uten strøm?
Jeg snakket med noen som bor der; Alt var stengt og smtlige tuneller og trafikklys var ute av drft
Men, det er vel ikke så viktig?
Det ble heller ikke nevnt på 17-nyhetene. Jeg synes det er rimelig rart.
24.aug.2007 @ 17:23
Postet av: Kenneth Ellingsen
Det er meget irriterende å ikke kunne se den norske teksten da de rullende nyhetene nederst på skjermen dekker
den nederste tekstlinjen. Endel barnesykdommer på kanalen, men vi trenger en slik kanal.
Håper dere kan ordne disse småfeilene.....
27.aug.2007 @ 14:56
Postet av: Tore Andre
Når helgen kommer og den evige nyhetsbulletinen ruller over tv-skjermen, ja da skurrer det i mine ører.
Maken til nyhetsopplesere. Fra tid til annen er det er så nasalt og Flåklypa-dialekten er så markant at det er forferdelig.
Det kan vel ikke være så vanskelig å få tak i vikarer med mer radio-vennelig stemme?
27.aug.2007 @ 16:11
Postet av: meg
Nå er jeg med flere faen så lei av å høre om Ali...både nyhetene på NRK og TV2 er noen feiginger som ikke nevner at tilsvarende saker har skjedd nordmenn tidligere uten at toppene i politi, helsevesen og regjering har måtte stå på tepppe. Hvorfor ikke ? er det på grunn av ekte nordmenns hvite hudfarge?? er dette rasisme mot ekte nordmenn? Gang på gang har nordmenn som er alvorlige syke blitt avist på legevakta...eller blitt utsatt for andre tabber fra helsevesenet uten at det har blitt tilsvarende sak som dette mot Ali. man kan spørre seg, hadde det vært en ekte nordmann, hadde saken fått samme følger ?? NEI!! Men når man gjør en tabbe mot Norges ?hellige kyr?...ja da...da bryter helvete løs!
Dere i nyhetene...vær nøytrale og ikke la deres egne holdninger farge nyhete...i dette tilfelle med fler.....male det i sort! Skjerp dere!!
29.aug.2007 @ 23:43
Postet av: Sigurd Telhaug
Det er ikke alle som er like sterke i engelsk. Synes Nyhetskanalen er dårlige til å tekste nyhetene. Senest i dag burde etter min mening innslaget fra preseident Bush sine kommentarere til økonomien i USA vært tekstet. Ellers er kanalen på det jevne. Minus med altfor mye reprise av nyhetne i ferien.
31.aug.2007 @ 17:49
Postet av: simon
Nyhetskanalen er en kul kanal..
Om kveldene og på dagen er det bra og ha nyhetskanalen..
Vis det er bare kjedelige ting på tv så tar jeg bare over på nyhetskanalen og det blir gøyere og se på..
04.sep.2007 @ 12:50
Postet av: Anders H. Hansen
Nyhetskanalen fremstår som en seriøs kanal. Jeg mener at dere burde ha hatt mer fokus på lokal politikk nå under valgkampen, men det er vel ikke så lett nå i startfasen. I frmtiden bør dere ha høy fokus på politikk og økonomi.
Stå på! Lykke til!!
05.sep.2007 @ 16:22
Postet av: Jimmy Ånes
Denne kanalen er noe av det beste norge har fått av tvnyheter og kanaler i det hele tatt. Ingen andre norske kanaler kan slå Tv2 nyhetskanalen. Jeg ser mye nyheter og svipper innom nrk, men tv2 er best, ingen tvil om det.
05.sep.2007 @ 17:51
Postet av: Geir Ove
Nyhetskanalen virker som en dårlig kopi av TV2 nyhetene. virkelig uproff klipping av TV2 sine innslag. Dårlig og lav kvalitet på innslagene. virker at mange bilder er viktigere en dybde i repotasjene.
Skal ikke bare være negativ, vi trengte en 24 timers norsk nyhets kanal, men kvaliteten på ALT må opp.
Valg visningen, med den klovnen som vadrer blandt dårlige søyler er helt forferdelig. mister interessen for politikk og statistikk.
Men stå på dette kan bli bra en gang langt inn i fremtiden.
06.sep.2007 @ 09:23
Postet av: s sørensen
jeg er oppe rundt kl. 7 hver morgen og jeg koser meg med nyhetskanalrn.dere er veldig flinke.
06.sep.2007 @ 09:55
Postet av: Elfinn
Synes kanalen er grei men syns dere kan tekste innslag fra utlandet da mange eldre ikke får alt med seg.Blir litt mye reprise skjer det ikke mer i verden? Hva skjedde i sommer tok dere ferie? En profesjonell kanal har nyhetsopplesere hele året.Dere kan nok lære litt av cnn,sky news og bbc world.En kan alltid bli bedre kanskje nrk2 og kan skjerpe dere.Utenom dette er det en grei kanal.
06.sep.2007 @ 10:34
Postet av: vr
Nyhetskanalen er kjempebra!
Er svært fornøyd med å ha en slik kanal!
Jeg har aldri før kunnet være så oppdatert, veldig bra!
Takk tv2 ;)
06.sep.2007 @ 10:49
Postet av: Freddy
Liker godt at det har kommet en egen nyhetskanal i Norge.
Det eneste jeg har å utsette er:
Når det er utenlandske innslag, hadde det vært fint
om tekstingen kommer frem. Ofte står hovednyhetene
og skygger for teksten. Engelsk er greit, det skjønner jeg.
Men når noen snakker på kualalumpursk, så henger jeg ikke med.
Hepp hepp
07.sep.2007 @ 10:48
Postet av: Petter
Jeg er skuffet.
Kanalen har veldig få saker rullende til enhver tid. I løpet av et kvarter har man sett alle, og det tar mange timer, kanskje et døgn før det kommer nye saker i kanalen.
I tillegg synes jeg TV2 sine reportere er svært dårlige. De er påtatt agressive i spørsmålsstilling og stiller ofte ledende spørsmål og spørsmål som kan besvares med ja/ne svar.
I tillegg har TV2 dårlig sakskjennskap i mange saker. som for eksempel avlyttingssaken, økonomi og forhold tilknyttet Forsvaret. Dette gir dårlige vinklinger på selve nyhetssakene og skaper skjeve bilder av virkeligheten. God saksinnsikt hadde ikke gitt dårligere nyheter eller mindre salg for kanalen, men snarere mer interessante vinklinger og bedre etterrettelighet.
På toppen av dette er det ofte tekniske feilskjær noe som burde være unødvendig.
Jeg er rett og slett meget skuffet og må inrømme at jeg som upartisk seer ofte lar meg irritere over inkompetanse hos reportere, både i saksinsikt men også i utøvelse av reporter rollen.
Dere må bli bedre for at jeg skal anse dere som relevante og verdt å følge med på.
Petter
07.sep.2007 @ 10:54
Postet av: Jonatan Osvik
Første jeg slår på når jeg står opp er Nyhetskanalen!
MEN.. Kan ikke dere tekste allt av utenlandsk nyheter.. Kan hende det tar sin tid og oversette.. men det gjør meg og kanskje flere fornøyde!
Kan dere ikke ha nyheter og sport hver halvtime.. av og til føler jeg at nyhetene kan komme ti over hel.. eller ti på halv... osv.. da er det så mye lettere og vite når man starter nyhetene på nytt!
Kan dere ikke ha Dokumentarer hver dag? Klokken 22 feks?
Det hadde dere fått en fordel for!
Kan dere ikke ta for dere mere nyheter i de største og litt mindre byene? Er det en ulykke feks så får jeg faktisk vite det på internett først! Det er ikke bra..
Så til slutt.. Er det noen i Nyhetskanalen som ikke trives i jobben? Av og til vil jeg bare bytte kanal fordi nyhetsoppleseren ser så sint. iritert, eller likgyldig ut! Prøv og ser mere glad ut.. heller bytte ansiktsutrykk om det er noe trist..
07.sep.2007 @ 11:05
Postet av: eirik
Hei!
Oppatt og oppatt-kanalen. Ikkje berre gjennom dagen, men dag etter dag. Diffen-saka var forferdeleg. Ute blant folk er det ulike meiningar om ting,- men journalistar er feige,- ikkje ein einaste ein som tør å ha eigne meinigar, men let seg styre av dei konservative,- sosialistiske meiningsterroristane i NRK.
Kor tid skal vi få oppleve ein modig ,. uavhengig jounalist???
Eirik
08.sep.2007 @ 09:02
Postet av: Jaste
Medarbeiderne er meget dyktige og opplegget virker veldig OK.
Men:
Jeg mener det er idioti å måtte betale for å se nyhetene på nettet når det er gratis på TV. Vi som har tenåringer i huset er ofte tapere i forhold til fjernkontrollen, og da er nett-tv godt å ty
til. Dda blir det NRK-nyhetene og ikke TV2 på grunn av prispolitikken deres. Skjerp dere!
08.sep.2007 @ 23:32
Postet av: Bente
Jeg reagerte på nyhetssaken i går hvor barnevernet blir fremstilt som "mørkemenn". Bildene viste foreldre som blir fratatt omsorgen for barna sine, og hvor mor skriker hysterisk i bakgrunnen. Det hele virket veldig regissert. Synes hele saken var snålt vinklet fra TV2 sin side. Det er alvorlig at barnevernet omtrent alltid blir fremstilt på denne måten. Det gjør det mye vanskeligere for dem å jobbe for familier som sliter. Slike fremstillinger fører til handlingslammelse, som igjen fører til at mange barn ikke får den hjelpen de skulle hatt. Dette er alvorlig.
Hvilken motivasjon skulle barnevernet ha for å gjøre dette, utenom å hjelpe disse barna? Hva vinner de på dette? Tror Tv2 at noen i barnevernet synes det er morsomt å kjøre rundt å hente barna ut av hjemmene? Nei, dette skjer svært, svært sjeldent. Og jeg tipper de hadde gode grunner i dette tilfellet.
10.sep.2007 @ 13:46
Postet av: Liss
Dere ville ha forslag fra oss seere, og da tenkte jeg at jeg skulle foreslå noe min sønn sa en dag. Han sa "jeg skulle ønske det var mer glad-nyheter på TV". Tenk om vi kunne ha en "gladnyhet-time" pr. dag!! Det ville vært så bra istedenfor bare repetisjoner om krim, vold og annet tragisk.
12.sep.2007 @ 13:12
Postet av: ?
Bra kanal, men:
Allt for mye repriser fra gamle, opptil flere dager gamle nyheter uten at det engang oppgis. Føles provoserende å få servert gamle nyheter som man har sett dagen i forrvegen presentert som det var ferske nyheter, skammelig dårlig!
16.sep.2007 @ 19:56
Postet av: Tallak

TV2 burde holde seg for god til å legge hele Nyhetskanalen på tabloidnivå. Altfor ensidig vinkling. Og når Nyhetskanalen prøver å lage store saker ut av bagateller, blir det latterlig.
Idag stod Nyhetskanalen på i bakgrunnen ca 1 time. Det ble gjentatt ca. 20 ganger at Microsoft tapte i EU domstolen. Men jeg måtte vente til Økonominyhetene før det ble nevnt hvorfor...
Utenriks eksisterer omtrent ikke med mindre det er en katastrofe eller skandale som passer en tabloidforside.
Som nevnt i et tidligere innlegg synes jeg det er en god ide å fylle inn med dokumentarer. Da mener jeg selvsagt dokumentarer av politisk og nyhetsmessig interesse. Gjentagelser av overskrifter holder ikke.
Alt i alt, dårlig kanal. Av en nyhetskanal forventer jeg mer dybde og bredde. Lær av BBC og CNN.
17.sep.2007 @ 16:44
Postet av: ?
reagerer på at ARBEIDSGIVERE vil ha makt til å impotere med arbeidskraft utnom UDI.for det først må ikkje en arbeidsgiver ta på seg mer eller di har kasatitet til,for det andre sender jo di som er impoter nesten like mye ut av landet som di tener,så var er summen av den såkallet vekstet for norgen?har noen undersøkt det?di har jo alle rettigheter fra dag 1 i norge når di er fra EØS området,så kostnadene KAN bli meget store for norge,barnetrygd,studielån ol.
18.sep.2007 @ 13:14

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5428305
Mitt profilbilde

Jan Ove Årsæther

Fra: Agdenes

Født: 1971

Jan Ove Årsæther, født i 1971 i Ørsta på Sunnmøre, er nyhetsredaktør i TV 2. Årsæther er journalistutdannet fra Høgskulen i Volda, og har erfaring som som journalist fra avisene Dagens Næringsliv, Aftenposten, Sunnmørsposten og Møre-Nytt. I TV 2 har Årsæther tidligere jobbet som journalist i økonomiredaksjonen, samt vært redaksjonssjef for Bergens-redaksjonen. Årsæther har redaktøransvaret for de ti daglige nyhetssendingene på TV 2, samt Nyhetskanalen og lørdagsmagasinet. Årsæther har sitt arbeidssted både i Oslo og i Bergen.

Mer...

september 2007
ma ti on to fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             


hits